U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Locatie

Is het Spoorwegmuseum bereikbaar per trein?
Vanaf Utrecht CS rijdt elk uur de trein naar ons eigen station Utrecht Maliebaan. Stap uit midden in het museum. Let op: de eerste trein komt pas om 9.50 uur aan bij het Spoorwegmuseum. Hierdoor mist u de start van het programma. U kunt beter vanaf Utrecht CS met de bus of te voet naar het Spoorwegmuseum komen. Terug naar huis kunt u wel de trein vanuit het Spoorwegmuseum pakken naar Utrecht CS.
Voor reizen met de trein is een geldig NS vervoersbewijs nodig. Je kunt in de pendeltrein gebruik maken van de OV Chipkaart. Bij het Spoorwegmuseum kun je in- en uitchecken.

Is het Spoorwegmuseum bereikbaar met de auto?

Zeker! Vul in: ‘Johan van Oldenbarneveltlaan 1, Utrecht’
Let op:  vanaf A2 uit de richting Amsterdam niet Centrum/Jaarbeurs volgen maar via stadion Galgenwaard rijden.

Is het Spoorwegmuseum bereikbaar met de bus?
Uiteraard! Neem vanaf Utrecht Centraal bus 4, 8, 28, 50, 55, 73, of 77 en stap uit bij bushalte Stadsschouwburg. Vanaf die halte is het Spoorwegmuseum op loopafstand te vinden.

Kun je bij het Spoorwegmuseum parkeren?

Natuurlijk. Het parkeerterrein bestaat uit 200 parkeerplaatsen. Er zijn een aantal laadpalen beschikbaar. De parkeerplaats van het Spoorwegmuseum is alleen toegankelijk voor bezoekers van het museum.