U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Programma & Info

Relaties en seksualiteit, de gewoonste zaak op school
Woensdag 29 maart 2023 
De Landgoederij Bunnik

Op woensdagmiddag 29 maart organiseren we vanuit het stimuleringsprogramma Gezonde Relaties & Seksualiteit van Gezonde School de conferentie Relaties en seksualiteit, de gewoonste zaak op school. We grijpen dit moment aan om successen te vieren, scholen een podium te geven. Om stil te staan bij waar we zijn begonnen en waar we nu staan. Een blik te werpen op de toekomst, en wat er nodig is om structureel aandacht te blijven besteden aan het thema Relaties en seksualiteit in het onderwijs en het thema te borgen.

Gezonde School hecht belang aan het duurzaam en structureel werken aan het thema Relaties en seksualiteit en het thema te borgen, dit doen wij dan ook samen met onze partners Rutgers, Stichting School en Veiligheid en Soa Aids Nederland. In de hoop dat leerlingen en studenten waar zij dan ook op school zitten, gelijkwaardige informatie opdoen. Deze specifieke middag is het thema Relaties en seksualiteit een gewoon gespreksonderwerp. Van culturele, gender en seksuele diversiteit, een positieve kijk op relaties en seks, veranderingen van het lijf, sexting en veel meer. Om handige tips en voorbeelden ook weer te kunnen toepassen in de eigen lessen, de schoolomgeving, in signalering en het beleid.

Over Patrick van Veen - dagvoorzitter
Gedragsbioloog Patrick van Veen is schrijver, trainer, keynote-spreker en onderzoeker. Vanuit zijn veelzijdige achtergrond adviseert hij organisaties en probeert hij mensen iets te leren over de impact van ons oergedrag in het dagelijks te leven.
In de media is hij te zien als Expert Matchmaker bij het RTL4 programma Married at First Sight en is hij regelmatig te zien en te horen in radio en tv programma’s als gedragsdeskundige.

Deze conferentie vindt plaats op woensdagmiddag 29 maart bij een unieke evenementenlocatie aan de Kromme Rijn. De Landgoederij Bunnik (Utrecht). Vanaf 11.30 uur ben je van harte welkom voor de lunch en ontmoeting. Het programma start om 12.30 uur en tegen 17.00 uur* is de bijeenkomst afgelopen en is er aansluitend een borrel.


11.30 - 12.30
inloop + lunch 

12:30 – 13:40
Introductie &
Keynote Patrick van Veen

13:45 – 14:35
Workshopronde 1

14:35 – 14:50
Middagbreak

14:55 – 15:45
Workshopronde 2

15:50 – 16:35
Workshop ronde 3

16:40 – 16:50 
Plenair afsluiting

16:50 – 17:30 
Netwerkborrel

*pendelbussen (vanaf station Bunnik) zijn beschikbaar van 11:20 – 12:35 uur en vanaf 17:00 – 17:45 uur