U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Informatie

Samen werken aan examenkwaliteit in het MBO!
Deze training biedt een unieke focus op het verbeteren van de examenkwaliteit binnen jouw school.

Inleiding
Wil jij als onderwijsteam de examinering naar een hoger niveau tillen en voldoen aan de kwaliteitseisen die aan onze examens worden gesteld? Dan is onze training "Samen werken aan examenkwaliteit" precies wat je zoekt!

In deze intensieve, maar boeiende eendaagse training leer je alles over het organiseren van examinering die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ontdek hoe je de juiste keuzes maakt met betrekking tot afname, beoordeling, deskundigheid en onafhankelijkheid. Leer hoe je ervoor zorgt dat de afsluiting van jouw opleiding betrouwbaar is en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Door gebruik te maken van het inspectiekader 'Borging en afsluiting' en de inzet van de kwaliteitskaart examinering van het Kennispunt Onderwijs & Examinering, verkennen we samen de cruciale rol van het onderwijsteam en de examencommissie. Praktijkvoorbeelden en ervaringen worden gedeeld om het begrip van examenkwaliteit te versterken.

Doelgroep
Deze training biedt een unieke focus op het verbeteren van de examenkwaliteit binnen jouw school. Investeer slechts één dag van je tijd en krijg waardevolle handvatten om de kwaliteit van examinering binnen jouw school te verbeteren en te monitoren. Schrijf je vandaag nog in voor onze training en maak het verschil!

Na deze training ben jij in staat om:

  • Via plenaire discussie gezamenlijk stappen doorlopen om te komen tot aanpak voor zorgen en borgen van kwaliteit examinering en diplomering;
  • Beantwoorden van de vraag aan hoe je transparant en aantoonbaar conclusies (objectiviteit) kan trekken en dit kan formuleren/rapporteren in een verslag;
  • Aan het eind van de dag is voor deelnemers duidelijk wat de kenmerkende elementen zijn om op deugdelijke wijze voor kwaliteit van de examinering en diplomering te zorgen en borgen.

Na afloop
De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname. De trainer beoordeelt of voldaan is aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een certificaat. Voorwaarden zijn: een actieve leerhouding en het na afloop kunnen toepassen van het aangeleerde in de praktijk.

Voor wie:
Deze training is speciaal ontworpen voor mbo-docenten, -coördinatoren en -onderwijsmanagers die betrokken zijn bij examinering, evenals voor leden van examencommissies.

Trainingsdag:
Vrijdag 22 november 2024 | 9.30 uur tot 16.00 uur

Trainer:

Marleen van de Wiel

Locatie:
De Fietser - Ede
Akulaan 2
6717 XN Ede
Centraal gelegen in Nederland (gratis parkeren in de buurt). Slechts 5 minuten lopen vanaf het CS Ede- Wageningen. Klik hier voor de route met auto of OV.

Kosten:

€ 495,-- p.p. (incl. lunch / excl. BTW)